Hoe vindt u hoeveel geheugen in een Linux-machine

Er zijn verschillende methoden voor het bekijken van de totale hoeveelheid geheugen op een computer met het Linux-besturingssysteem geïnstalleerd. De opdrachten "cat / proc / meminfo", "gratis" en "top" van alle tonen de totale hoeveelheid geheugen op de computer is geïnstalleerd, hoeveel daarvan wordt gebruikt en hoeveel is beschikbaar voor andere processen te gebruiken. Deze commando's kunnen worden gebruikt om te zien of alle van de in de computer geïnstalleerde geheugen wordt gezien door het besturingssysteem.

instructies

1 Open een terminal-venster. Het venster terminal is te vinden onder de "Accessoires", "Utilities" of "Xterm" categorieën van de belangrijkste "menu Application".

2 Typ het commando "cat / proc / meminfo" om het geheugen informatie in een lijst te laten zien. lijn: het totale geheugen wordt weergegeven in de "MemTotal".

3 Typ het commando "vrije -t -m" om het totale geheugen in megabytes tonen. lijn: de totale hoeveelheid geheugen is in de eerste kolom in de "Mem".

4 Typ de opdracht "top" te zien het geheugengebruik ongeveer bijgewerkt elke drie seconden. lijn: het totale geheugen wordt getoond in de eerste kolom van de "Mem". Typ "ctrl + c" om af te sluiten van de top commando.

5 Typ het commando "exit" om de terminal venster te sluiten.