Hoe maak je zang uit een Song Met behulp van Audacity verwijderen

Hoe maak je zang uit een Song Met behulp van Audacity verwijderen


De gratis, open source Audacity audio-editing software is voorzien van een plug-in dat de zang van een nummer verwijdert zonder dat de overige audio. Wanneer een muziekproducent een nummer registreert, plaatst hij meestal de zang, vaak het belangrijkste element van de opname, in het centrum audiokanaal. Dit laat de instrumentale delen aan de linker- en rechterkanalen. Audacity Vocal Removal plug-in vervangt de center kanaal met het geluid van de linker en rechter kanaal, teniet de zang.

instructies

1 Dubbelklik op de "Audacity" pictogram op het bureaublad om het programma te starten. Klik op "File" en vervolgens "Open." Dubbelklik op het lied bestand dat u wilt bewerken.

2 Open het menu "Effect", selecteer vervolgens "Vocal Remover (voor Center-gepand Vocals)" in het menu. Als u niet over de Vocal Remover effect in de lijst van effecten te zien, klik op de pijl omlaag op de bodem van de pop-up menu tot aan de onderkant van de lijst te bereiken. Selecteer 'Vocals verwijderen "van het" Verwijder Vocals of View Help "drop-down menu in het venster dat verschijnt.

3 Selecteer "Simple (hele spectrum)" van het "Removal" drop-down menu als je wilt om de fundamentele vocale verwijdering effect te gebruiken. Te verwijderen of te behouden een bepaald bereik van frequenties in het nummer, kies "Verwijderen Frequency Band" of "Behoud frequentieband." Typ het frequentiebereik dat u wilt verwijderen of te behouden in de "Frequency Band onder- en bovengrens [Hz]" tekstveld.

4 Klik op 'OK'. De Audacity Vocal Remover plug-in verwerkt de audio en verwijdert de zang van het nummer.

Hints

  • De Vocal Removal plug-in werkt het beste op ongecomprimeerde of lossless audio.
  • Als u meer controle voor de vocale verwijdering wilt, probeer dan de derde partij VST-plug-ins Extra Boy, Voice Trap en Kn0ck0ut.
  • U kunt alleen de zang met de Audacity Vocal Removal plug-in te verwijderen als de zang zijn gepand naar het centrum van stereobeeld van het lied.