How to "Besturingssysteem niet gevonden 'wordt weergegeven Problemen met HP Windows 2000 of Windows XP-computer

How to "Besturingssysteem niet gevonden 'wordt weergegeven Problemen met HP Windows 2000 of Windows XP-computer


de "Operating system not found" foutmelding Ontvangen op uw HP Windows 2000 of Windows XP laptop kan problemen met uw laptop harde schijf aan te geven. U kunt een paar programma's op uw laptop te werken door middel van de uitgifte en krijg je laptop draait als normaal weer. Deze tools omvatten het uitvoeren van de Hard Drive Self Test, het herstellen van de Master Boot Record en, als u Windows XP opnieuw installeren van het besturingssysteem.

instructies

Hard Drive Self Test

1 Steek de stekker in de HP laptop met Windows 2000 of Windows XP. Schakel de laptop. Druk op de "F10" ingedrukt terwijl je naar beneden op de "Power" knop. Laat de toets "F10" na de laptop begint op te starten. De laptop zal opstarten om het scherm BIOS Setup Utility.

2 Navigeer met de pijltjestoetsen op het toetsenbord om "Extra." Selecteer "Hard Drive Self Test" en druk op "Enter." De geschatte hoeveelheid tijd voor de test te voltooien zal verschijnen op het scherm.

3 Druk op "Enter" om de test te starten. Als "Pass" weergegeven nadat alle tests, dan is het programma vast de fout. Als "Fail" displays na een van de tests, gaat u naar de volgende sectie.

Reparatie Master Boot Record

4 Plaats uw Windows-besturingssysteem schijf in het optische station en houd de "Power" knop gedurende vijf seconden op de laptop uit te schakelen. Druk op de knop "Power" te schakelen op de laptop.

5 Druk op "Enter" wanneer u een prompt om te ontvangen "Druk op Enter om op te starten vanaf cd." Dit wordt omgeleid naar de Windows Setup-menu. Druk op "R" om de laptop recovery console in te voeren. De "C" prompt zal verschijnen op het scherm. Typ "FIXMBR" en druk op "Enter."

6 Volg de aanwijzingen op om "Y" te typen en druk op "Enter" om een ​​nieuwe Master Boot Record te creëren. Na het proces voor het maken van de nieuwe MBR is voltooid, drukt u op de knop "Power" de laptop uit te schakelen. Druk nogmaals op de "Power" knop in te schakelen op de laptop. Als u Windows 2000 hebt en je nog steeds de foutmelding, de harde schijf is het meest waarschijnlijk defect. Als u Windows XP en nog steeds de foutmelding krijgt, gaat u naar de volgende sectie om het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Installeer Windows XP

7 Plaats het besturingssysteem schijf XP die met uw laptop kwam in het optische station en de laptop opnieuw op. Druk op "Enter" wanneer u instructies om "Druk op een toets om op te starten vanaf de cd."

8 Druk op "Enter" om het Windows-programma Setup en druk op "F8" om de licentieovereenkomst te accepteren in te voeren. Druk op "F8" naar een schoon exemplaar van Windows XP te installeren, en druk op "Enter" om het instellen van uw besturingssysteem configuratie.

9 Druk op "C" om Windows XP te installeren op uw bestaande partitie. Navigeer met de pijltjestoetsen op het toetsenbord om te benadrukken "Format de partitie met het NTFS-bestandssysteem (Quick)" en druk op "Enter."

10 Druk op "F" om verder te gaan als je een waarschuwing dat het proces alle bestaande informatie over de harde schijf te wissen. De laptop wordt opnieuw gestart wanneer het proces is voltooid en zal opstarten naar het Windows XP-setup-scherm waar je je laptop kunt personaliseren.

Hints

  • Het opnieuw installeren van het besturingssysteem op uw Windows XP laptop zal al uw informatie en persoonlijke bestanden te verwijderen.