Hoe de File Association for XML wijzigen

XML staat voor eXtensible Markup Language, en een bestand dat wordt gebruikt door webbrowsers de inhoud van elementen getoond in webpagina's definiëren vertegenwoordigt. In de meeste gevallen, te dubbelklikken op een bestand van dit type opent in uw standaard webbrowser, want dat is de applicatie doorgaans geassocieerd met dergelijke bestanden. Als u liever dergelijke bestanden te openen met een andere browser, of met een tekstverwerker of een andere toepassing, kunt u dit doen door het veranderen van de bestandskoppeling.

instructies

1 Zoek het XML-bestand dat u wilt wijzigen. Als het niet direct beschikbaar, bijvoorbeeld op het bureaublad, kunt u met behulp van een file management programma zoals Windows Verkenner. Om dit programma te openen, klikt u op de knop "Start" en kies "Alle programma's." Kies dan "Accessoires" en "Windows Verkenner." Het dialoogvenster Windows Verkenner wordt weergegeven.

2 Navigeer naar het XML-bestand dat u wilt. Met de rechtermuisknop op het bestand en kies "Openen met" en "Kies Default Program." De Open Met dialoogvenster verschijnt.

3 Klik op een van de aanbevolen programma's, als u het XML-bestand worden gekoppeld. Anders, te lokaliseren andere programma's klikt u op de knop 'Bladeren' om een ​​standaard Open dialoogvenster.

4 Navigeer naar het programma dat u wilt koppelen aan het bestand. Klik hier om deze te selecteren en klik vervolgens op de "Open" knop. Het Open dialoogvenster wordt gesloten, en dat het programma, samen met anderen in de map, wordt vermeld onder andere programma's in het dialoogvenster Openen.

5 Klik op de naam van het programma nogmaals om het te selecteren. Zet een vinkje bij "Gebruik altijd het geselecteerde programma om dit soort bestand te openen."

6 Klik op de knop "OK" om het geselecteerde programma met XML-bestanden te koppelen.

7 Test de vereniging door te dubbelklikken op het XML-bestand. Het opent in het programma dat u net die ermee verbonden zijn.