Hoe maak je een inhoudsopgave in FrameMaker Maak

FrameMaker creëert inhoudsopgaven voor u op basis van de paragraaf-tags die u opgeeft. U kunt de Paragraaf Designer gebruiken om te formatteren items van de inhoudsopgave de manier waarop je andere paragraaf-tags aan te passen. Wijzigen waar de pagina nummers verschijnen, bewerken informatie over de Reference Pages.

instructies

Genereer een Standalone Inhoudsopgave voor een FrameMaker File

1 Open het bestand waarvoor u een inhoudsopgave of TOC te creëren. FrameMaker gebruikt TOC bestanden en paragraaf-tags die het genereert uit bestanden en tags die u maakt te onderscheiden.

2 Ga naar het menu "Special" en selecteer "Inhoudsopgave." Er verschijnt een dialoogvenster gevraagd of u wilt een stand-alone Inhoudsopgave voor het document te maken.

3 Klik op "Ja" in het dialoogvenster. Er verschijnt een dialoogvenster waarmee u de paragraaf-tags die u wilt weergeven in de inhoudsopgave selecteren.

4 Gebruik de pijltoetsen in het dialoogvenster om de tags die u wilt in de inhoudsopgave te verplaatsen naar de "Inclusief leden Tagged" gebied. Verplaats tags die u niet wilt dat de "Do not include" lijst op te nemen.

5 Klik op "Set". Frame genereert de inhoudsopgave in een nieuw bestand dat op uw scherm wordt geopend. Het bestand heeft dezelfde naam als het oorspronkelijke bestand met een ".TOC" einde aan te tonen dat deze inhoudsopgave wordt gegenereerd op basis van het oorspronkelijke bestand.

6 Merk op dat de opmaak voor elk item van de inhoudsopgave is hetzelfde. Ook alle paginanummers onmiddellijk na de invoer tekst. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de rubriek niveaus. U moet de inzendingen te formatteren om de verschillende niveaus duidelijk te maken.

Maak een inhoudsopgave voor een boek bestand

7 Open Book bestand. Selecteer "Add-> Inhoudsopgave." Er verschijnt een dialoogvenster waarmee u de paragraaf-tags die u wilt gebruiken in de inhoudsopgave in te voeren.

8 Selecteer de knop 'Toevoegen'. Een dialoogvenster update Book verschijnt. Controleer alleen de "Update Nummering" en "Genereer inhoudsopgave, lijsten en indexen" opties. Selecteer alleen het TOC bestand in de lijst genereren, als u indexen of gegenereerde lijst bestanden in het bestand Book.

9 Gebruik de "Pijl" knop om de paragraaf tags die u wilt gebruiken om de "Inclusief leden Tagged" lijst te verplaatsen. Beweeg de tags die u niet wilt gebruiken om de "Do not include" lijst.

10 Klik op "Update." FrameMaker genereert de inhoudsopgave-bestand en voegt het toe aan het boek bestand.

Formatteren van de items van de inhoudsopgave

11 Gebruik de Paragraaf Designer om het lettertype, uitlijning en tab informatie te formatteren in de gegenereerde inhoudsopgave bestand. Zo kunt u de belangrijkste rubrieken om een ​​groter lettertype en spoel links en de subrubrieken een kleiner lettertype zijn en ingesprongen een duim van de linkermarge om de inhoud makkelijk te scannen maken.

12 Wijzig de Reference Pages te veranderen, waar het paginanummer voor elk item verschijnt. In het dossier van de inhoud, selecteer "Beeld-> Reference Pages" om de referentie-pagina sectie van het document te gaan.

13 Druk op de toets Page Down om door de referentie-pagina's tot je bij een die heeft "<$ paratext> <$ pagenum>" inzendingen op. Dit zijn TOC data gecreëerd door FrameMaker, "Heading1TOC" bijvoorbeeld.

14 Plaats de invoegpositie tussen de "<$ paratext> <$ pagenum>" bouwstenen en druk op de "Tab". Dit voegt een tab tussen de tekst en het paginanummer. Voeg een flush recht tab stop bij de rechtermarge voor deze ingang. Doe dit voor elke vermelding op de referentie-pagina. Niets veranderingen in de inhoudsopgave bestand totdat u het regenereren.

15 Ga naar het originele bestand of Book bestand en regenereren de inhoudsopgave. De inhoudsopgave document updates en de pagina nummers worden aangepast aan de rechterzijde van de pagina.

Hints

  • FrameMaker creëert een nieuwe tag voor elke paragraaf tag die u opgeeft voor de inhoudsopgave. De nieuwe paragraaf tags zijn de oorspronkelijke tagnamen met TOC toegevoegd aan hen, bijvoorbeeld "Heading1TOC" in de inhoudsopgave bestand komt overeen met de "Heading1" paragraaf tag in het oorspronkelijke bestand.