Wat zijn de voordelen van plagiaat detectie software?

Wat zijn de voordelen van plagiaat detectie software?


Plagiaat is de handeling van het nemen van andermans werk, woorden of ideeën en passeren ze af als uw eigen. Scholen streven ernaar om studenten die niet alleen is plagiaat verkeerd te leren, maar dat het onaanvaardbaar is, zowel in de academische arena en de werkende wereld. Een manier om ervoor te zorgen academische eerlijkheid is om plagiaat detectie software te gebruiken, die ingediend werk tegen een aantal mogelijke bronnen zal controleren om te bepalen of het is plagiaat.

Stoppen voordat het begint

Een van de grote voordelen van het gebruik van plagiaat detectie software is dat het zal voorkomen dat studenten plagiaat. Als de leerlingen weten voorin dat hun professor loopt alle papieren door middel van een plagiaat detector in het bijzonder een bekende dienst ingediend, zoals TurnItIn.com, dan is het waarschijnlijk om te voorkomen dat veel studenten van zelfs maar te proberen om hun opdrachten plagiaat. Dit effect, volgens Mary Pat McQueeney, universitair hoofddocent van het Engels bij Johnson County Community College in Overland Park, Kansas, is vergelijkbaar met het hebben van een ADT Veiligheid bord in je voortuin. Ongeacht of het systeem in feite ingeschakeld en actief, de dreiging is genoeg om veel mensen te ontmoedigen.

Scan meerdere databases

Het bepalen of het werk van een student zijn of haar eigen kunnen vaak erg moeilijk. Individuele instructeurs hebben gewoon niet de tijd om elke bron die opkomt voor elk document te controleren. Dit is iets dat een plagiaris rekent op bij het draaien in gekopieerd werk. Echter, plagiaat detectie software heeft de mogelijkheid om door middel van een grote database op internet, in aanvulling op het controleren van alle documenten die via dat programma eerder hebt uitgevoerd, om te scannen op mogelijke bronnen van plagiaat.

Gebruik als leermiddel

In veel gevallen hebben de studenten niet van plan om plagiaat, maar weten niet hoe ze hun bronnen van informatie goed te crediteren. Plagiaat detectie software kunnen deze fouten onder de aandacht brengen van een professor. Hij of zij kan dan de kwestie bespreken met de student en laten zien wat ze fout doen. Dit kan de student een veel verdriet besparen in de toekomst, aangezien slechte schrijven en onderzoek praktijken kunnen betekenen bij gebreke van een klasse of verliezen van een baan.