Doel van een Patch Panel

Het doel van een patch panel is om te helpen bij de verspreiding van computernetwerk bekabeling op diverse apparaten en laat gemonteerd en gedemonteerd voor diagnostische doeleinden. Een patch paneel laat afzonderlijke delen van een datanetwerk worden losgekoppeld of in verband met gemak. In de praktijk is het net als de oude telefooncentrales dat een operator handmatig verbonden met draden van de ene naar de andere lijn wanneer een oproep werd gedaan.

Structuur

Een patch paneel kan worden gevonden in een server kast, en is gemonteerd op een rek met andere apparatuur. Lines zal komen uit alle delen van het netwerk en worden aangesloten op de achterkant van het paneel. Aan de voorzijde van het paneel, zijn er vele poorten die samen organiseren kunnen worden gelabeld. Deze poorten kunnen worden aangesloten op routers, switches en hubs met korte kabels zoveel verschillende configuraties mogelijk.

Probleemoplossen

Een patch panel is een geweldig hulpmiddel in het oplossen van problemen. Wanneer er een probleem ergens in het netwerk, is het gemakkelijk om dat deel isoleren loskoppelen van alle andere delen direct aan de patch panel. Toen, op een item kan worden toegevoegd in een tijd totdat het probleem is gevonden.

Organisatie

In een groot netwerk, een patch panel kan de beheerder of technicus om georganiseerd te blijven door het labelen van elke haven, ongeacht waar de andere kant van de lijn gaat. In dit type netwerk, de telefoon of Voice-over-IP (VoIP) inrichtingen kunnen worden bij elkaar gehouden in een gebied, terwijl alle printers in andere en een derde deel van het paneel de computers kunnen in kunnen worden bewaard hun groep.

Heeft u een Patch Panel?

In een eenvoudig netwerk, waar er zeer weinig apparaten, is het misschien een goed idee om de bedrading direct vanaf de computer naar de router of switch zijn. Op die manier zijn er minder poorten en pluggen die slecht contact kunnen hebben en verliest een signaal. In een groter netwerk, flexibiliteit en organisatie een hoge prioriteit. Als alles werd bekabeld met een aantal vaste methode, zou elke verandering van de apparatuur vereist het verwijderen van de bestaande bekabeling en beƫindiging van nieuwe draden.

Uitbreiding

Een van de grootste behoeften in een zakelijke omgeving is voor uitbreiding. Als een netwerk opgezet met een aantal permanente bedrading methode, het toevoegen van nieuwe apparaten, havens en computers vervelend zou zijn. Met een patch panel, alles wat nodig is het uitvoeren van de nieuwe draad aan de nieuw of printer en bevestigen aan de patch panel. Het nieuwe apparaat kan vervolgens eenvoudig worden toegevoegd aan de juiste router of switch.