Hoe maak je een Cassette omzetten naar MP3 met Audacity

Hoe maak je een Cassette omzetten naar MP3 met Audacity


Een cassette is een type van magneetband geluidsopname standaard. De cassette bevat twee kleine rollen die de plastic of magnetische tape wind. Audacity is een gratis, cross-platform audio-opname en editing programma. Met behulp van Audacity's record-functie, kunt u de oude cassette-opnamen om te zetten naar digitale audio en opslaan als MP3-bestanden op uw harde schijf.

instructies

1 Bepaal de grootte van de cassette speler uitgang. Dit wordt meestal aangeduid met "Headphone" of "Line Out" en de standaard uitvoer maten zijn 1/8 "en 1/4".

2 Voer een draad van de cassette speler uitgang aan de geluidskaart van de computer. Gebruik de juiste adapters indien nodig.

3 Zet de luidsprekers van de computer, en speel de cassette via de geluidskaart. Zorg ervoor dat de band speelt via de luidsprekers van de computer. Als er geen geluid via de luidsprekers van de computer, dubbelklikt u op het pictogram Volume Control in het systeemvak van Windows en zorg ervoor dat de "Line In" volume is niet gedempt en is gelegen op een goed niveau.

4 Download en installeer Audacity (zie bronnen). Run Audacity en stel de de ingangskeuzeschakelaar op "Line In." Stel volumeschuifknop de input selector tot 50% of hoger.

5 Terugspoelen van de cassette naar het begin, en druk op de "Record" knop op de belangrijkste Audacity werkbalk. Speel de tape in de geluidskaart van de computer, en laat Audacity noteer de ingang.

6 Stop de band als u klaar bent de opname, en druk op de "Stop" knop op de belangrijkste Audacity werkbalk om de opnamesessie te beƫindigen.

7 Gebruik de exportfunctie beschikbaar vanuit het hoofdmenu "Bestand" om de opgenomen sample exporteren als een nieuw audiobestand.