Hoe het opzetten van een statisch IP op meer dan één PC met XP

Hoe het opzetten van een statisch IP op meer dan één PC met XP


Statische IP-adressering verwijst naar elke computer handmatig configureren op een netwerk met een eigen netwerkadres. Microsoft Windows XP bevat statische IP-configuratie-opties. Elk IP-adres op een lokaal netwerk moet uniek zijn. Plan zorgvuldig voordat u verder gaat, of dat de netwerkcommunicatie kunnen zich problemen voordoen. IP adressen bestaan ​​uit vier getallen tussen nul en 255. In de meeste gevallen alleen het vierde cijfer verandert.

instructies

1 Bepaal wat het adres zal zijn voor elke computer. Bijvoorbeeld, als de eerste drie cijfers van de IP-adressen in het netwerk "192.168.1," statische adressen voor twee computers kunnen "192.168.1.2" en worden "192.168.1.3". In het algemeen wordt het adres eindigt op "1" gereserveerd voor de standaard router en mag niet worden gebruikt.

2 Bepaal de subnet mask en default router te gebruiken. Dit zal hetzelfde zijn voor alle computers. Bijvoorbeeld, als de eerste drie cijfers van de IP-adressen in het netwerk "192.168.1," het subnetmasker zou "255.255.255.0" en de standaard router zal doorgaans "192.168.0.1".

3 Bepaal de DNS server adressen gebruikt op het netwerk, indien aanwezig. Deze servers helpen de computer te lokaliseren servers op het netwerk of internet. Ze zijn meestal hetzelfde voor alle computers in het netwerk.

4 Open "Netwerkverbindingen" in het Configuratiescherm van Windows XP.

5 Klik met de rechtermuisknop op de "Local Area Connection" of pictogram "Wireless Network Connection" die verbinding van de computer op het netwerk en selecteer "Eigenschappen" in het menu.

6 Klik op "Internet Protocol (TCP / IP)" op of in de buurt van de onderkant van de lijst en klik op de knop "Eigenschappen".

7 Klik op de "Gebruik de volgende IP-adres" knop.

8 Voer in de vier-nummer adressen voor het IP-adres, subnet mask en default gateway.

9 Voer indien nodig in de vier-nummer adres voor elke DNS-server onder "Gebruik de volgende DNS-server adressen."

10 Klik op de knop "OK" twee keer om de wijziging te voltooien.

11 Herhaal dit proces voor elke computer op het netwerk. Zorg ervoor dat het laatste cijfer van het IP-adres is verschillend voor elke computer.

Hints

  • DHCP een IP-adres configuration protocol waarbij een server problemen unieke IP-adressen aan elke computer in een netwerk. De meeste home routers fungeren als DHCP-server, het maken van statische IP-adressering overbodig. Grote netwerken hebben bijna altijd een DHCP-server, met statische IP-adressen gereserveerd voor speciale gevallen, zoals servers en printers. IP netwerken kunnen worden onderverdeeld in subnetten, gescheiden door routers. Statische IP-adressering op deze netwerken kan veranderen meer dan alleen het vierde nummer, evenals de subnet mask en de standaard router. De internet service provider kan bieden vaak de DNS-server informatie.