Hoe maak je een WiFi-printer te installeren

Draadloze printers geven u de mogelijkheid om ze binnen een bepaalde perimeter toegang tot bijna overal zonder enige Ethernet of USB-kabels. Afhankelijk van uw printer, moet u wellicht bepaalde software installeren op een computer die u van plan bent om het te gebruiken voordat u begint verbinding te maken. U moet ook ervoor zorgen dat uw draadloze netwerk correct werkt voordat verwacht de printer aan het werk na de installatie.

instructies

1 Plaats cd van de printer in het cd / dvd-station van uw computer en volg de stap-voor-stap op het scherm installatie-instructies om de stuurprogramma's voor uw printer te installeren.

2 Druk op de "Menu" knop op uw printer en navigeren door het menu tot u een optie "Network Setup" te bereiken. Druk op "OK" op deze optie.

3 Navigeer naar een "WLAN" of "Wireless" optie en druk op "OK." Je zou ook moeten navigeren naar een optie genaamd "Setup" of "Setup Wizard", afhankelijk van uw printer.

4 Navigeer naar de netwerknaam en druk op "OK." Voer indien nodig de netwerksleutel. De printer zal nu verbinding met uw draadloze netwerk.

5 Ga naar het menu Start en klik op 'Configuratiescherm'.

6 Selecteer "Classic View," als de optie verschijnt voor u, op de bovenste rechterkant van uw raam.

7 Dubbelklik op "Printers en faxapparaten" en dubbelklik vervolgens op "New Printer toevoegen."

8 Selecteer de optie genaamd "Lokale printer aangesloten op deze computer." Zelfs als je niet de printer via USB hebt aangesloten op de computer, moet het correct ingesteld omdat de printer hoe dan ook wordt gedetecteerd in het netwerk.

9 Selecteer 'Maak een nieuwe TCP / IP-poort "en schrijf internetadres van uw printer. U kunt dit adres vinden, als je het niet weet, geschreven op het oppervlak van de printer of in de handleiding, afhankelijk van het model.

10 Laat Windows detecteert uw printer en installeer het voor u. Klik op "Finish" wanneer de definitieve dialoogvenster verschijnt.