Hoe maak je tekst een link maken in HTML

Hoe maak je tekst een link maken in HTML


Links kunnen gebruikers hun weg rond een website te navigeren. Eén van de objecten die een verbinding kan ontstaan ​​is tekst. Programmeurs kunnen een link naar een tekst schrijven in een HTML-bestand met behulp van bepaalde labels. Deze tags wikkel de tekst om de link naar enige die plek bevatten.

instructies

1 Open uw webpagina in een HTML-editing software. U kunt Kladblok (Windows) of TextEdit (Mac) gebruiken als je niet van dit soort software. Beide worden geleverd vooraf geïnstalleerd op de meeste computers.

2 Zoek de tekst die u wilt koppelen.

3 Plaats uw cursor voor de eerste letter, waar de link zal starten. Voer de volgende code:

<a href="link">

Wijzigen "link" naar de URL van de site die u wilt dat gebruikers moeten worden genomen om, maar houd de aanhalingstekens.

4 Plaats de cursor na de laatste letter waar de link zal eindigen. Sluit de tag door het intikken van "</a>" (zonder aanhalingstekens). Alles wat daar tussen de labels zullen worden gekoppeld aan het door u opgegeven URL. Hier is een voorbeeld van hoe uw link zou moeten zien:

<a href="eHow.com&lt;/a"> http://www.ehow.com "rel =" nofollow "> eHow.com & lt; / a>

5 Sla het HTML-bestand en upload het naar uw server. Een voorbeeld van de webpagina om te zorgen voor de verbinding goed werkt.

Hints

  • U kunt op dezelfde manier een afbeelding een link door de tekst in de vervanging tussen de tags met afbeelding code.