Hoe te Excel te gebruiken als een Database

Hoe te Excel te gebruiken als een Database


Dezelfde tabelvorm die Excel gebruikt voor het opslaan van getallen en formules kunnen ook worden gebruikt om een ​​doorzoekbare database met informatie voor uw zakelijk of persoonlijk gebruik te bouwen. Excel-werkblad kolommen kunnen functioneren als de velden in een database waarin de eigenschappen of kenmerken van de informatie die u wilt opslaan te beschrijven. Elk werkblad rij staat voor een record of volledige beschrijving van een item in de database. Zodra u uw database te maken, kunt u aanvullende artikelen toevoegen of blader door uw gegevens met behulp van Excel's Form tool.

instructies

Bevolk uw Database

1 Open een nieuwe, lege werkblad te gebruiken als uw database.

2 Typ een unieke naam voor elk veld in uw database in afzonderlijke kolommen. Elk werkblad kolom een ​​beetje informatie over elk item dat u zult slaan bevatten. Bijvoorbeeld, als u een database van uw muziek met de titel, de naam van de artiest, genre en het jaar van uitgave van elke cd die je bezit, type "Title" in cel A1 te creëren, "Artist" in B1, 'genre' in C1 en "Year" in D1. Gezamenlijk de velden vertegenwoordigen een database tabel.

3 Typ de gegevens voor elk item in uw database. Bijvoorbeeld, als u een Boston Pops CD 2001 genaamd "Best of Broadway," type "Best of Broadway" in een rij in de kolom "Titels", "Boston Pops" in dezelfde rij onder "Artist", "Broadway" onder "Genre" en vervolgens "2001" in de kolom "Jaar". Elke rij die u toevoegt aan uw spreadsheet vertegenwoordigt een nieuwe database record.

Nieuwe records toevoegen met behulp van de Form Tool

4 Klik op de knop "Home", "Opties" en vervolgens "werkbalk Snelle toegang."

5 Selecteer "Alle opdrachten" uit de "Kies opdrachten uit" drop-down lijst.

6 Klik op "Form", "Add" en vervolgens op "OK" om het formulier knop toevoegen aan de werkbalk Snelle toegang.

7 Klik op een bezette cel in uw database en vervolgens de "Form" knop. Excel genereert automatisch een formulier met uw database velden en zijn eerste record.

8 Voeg een nieuw item aan uw database met het formulier. Klik op "Nieuw", typt u de gegevens voor elk gebied van de nieuwe plaat en klik op 'Sluiten'.

Blader door uw Database

9 Klik op een willekeurige cel in uw database en vervolgens de "Form" knop.

10 Klik op de "Volgende zoeken" om het volgende item in uw database.

11 Klik op de "Vorige zoeken" om vorige records weer te geven.

Hints

  • Gebruik Excel sneltoetsen om te zoeken naar een specifiek item in uw gegevens of navigeren doorheen. De Find functie kan helpen om een ​​item te vinden in uw database. Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar een cd van een bepaalde artiest, druk "Ctrl + F", typt u de naam van de kunstenaar in het invoerveld met het label "Vind wat," en druk op "Enter." Om een ​​nieuw item aan uw database, druk "Ctrl-End" toe te voegen en vervolgens "Enter" om de cursor te verplaatsen naar de volgende lege rij in het werkblad database.
  • De informatie in dit artikel is van toepassing op Excel 2013. Het kan enigszins of aanzienlijk variëren met andere versies van Excel.