Hoe om verwijderde bestanden herstellen op Windows XP gratis

Bestanden kunnen per ongeluk worden gewist door op de verkeerde knop of het legen van de prullenbak, zonder dubbele controle de inhoud ervan. Virussen zijn de voornaamste oorzaak van de verwijderde bestanden in Windows XP. De meeste verwijderde bestanden kunnen worden hersteld gratis. Een gratis open source programma, PhotoRec, zullen alle niet-beschadigde verwijderde bestanden te herstellen van harde schijven, flash drives en SD-kaarten. De belangrijkste focus hier is foto's, maar het programma kan alle verwijderde bestanden herstellen op uw Windows XP-computer.

instructies

1 Download PhotoRec voor Windows XP. Een link is in de sectie Resource van dit artikel. PhotoRec is gebundeld met TestDisk. U hoeft niet om het programma te installeren. Pak de bestanden door met de rechtermuisknop te klikken op het gedownloade map en te kiezen voor "Unzip." Vervolgens kiest u "Alle bestanden uitpakken."

2 Open de uitgepakte map. Open de "Win" map. Dubbelklik op het "photorec_win" bestand om de TestDisk software te openen.

3 Gebruik je pijltjestoetsen op uw harde schijf te selecteren. Schijven worden gerangschikt op de schijf grootte en de fabrikant. Druk op "Enter" om het station te kiezen.

4 Kies een partitie type. Als je onzeker bent, druk op "Enter" om de standaard te selecteren. TestDisk selecteert automatisch wat het programma ziet als het juiste type partitie.

5 Gebruik je pijltjestoetsen om de partitie die u wilt zoeken te selecteren. Voor de meeste gebruikers zal de grootste partitie of belangrijkste NTFS partitie van de juiste optie. Als je de verkeerde partitie kiezen, herhaal het proces om te zoeken naar bestanden op andere partities.

6 Druk op "Enter" om te zoeken naar bestanden. Om uw opties te wijzigen, gebruik je pijltjestoetsen om "Opties" te selecteren en druk vervolgens op "Enter." Opties kunt u kiezen of om te proberen om corrupte bestanden of niet herstellen.

7 Kies uw type bestandssysteem. Voor gebruikers van Windows XP, kiest u 'Andere'. Kies waar te zoeken naar bestanden. "Free" zoekt alleen verwijderde bestanden. "Whole" doorzoekt de hele partitie. Gebruik eerst de "Free" optie. Als uw bestanden niet worden gevonden, herhaal het proces en kies "Whole." Druk op "Enter" om verder te gaan.

8 Kies waar herstelde bestanden op te slaan. Druk op "Enter" om de standaard locatie te selecteren of gebruik je pijltjestoetsen om naar beneden te boren om het juiste station en de locatie. Herstelde bestanden in een map met de naam worden geplaatst "recup_dir.1." Extra directories zal verhogen met 1, zoals "recup_dir.2."

9 Druk op "Quit" na het proces is voltooid om het programma en de bestanden bekijken af ​​te sluiten.

Hints

  • Zodra het herstel is voltooid, beweeg je herstelde bestanden terug naar hun oorspronkelijke locaties.
  • Back-up van alle bestanden zodra het herstel is voltooid om een ​​tweede bestand verlies te voorkomen.
  • formatteren nooit uw schijf tijdens dit proces. Hiermee worden alle gegevens gewist op uw computer.