Welke Computer talen worden gebruikt om websites te maken?

Welke Computer talen worden gebruikt om websites te maken?


Er zijn vele programmeertalen die kan worden gebruikt om websites. Vaak worden meerdere talen gecombineerd om complexe layout, stijl en functies in een enkele site. Het ontwerpen van webpagina's vereist geen speciale software - de talen kunnen allemaal worden geschreven in een platte tekst editor.

HTML

Hyper-Text Markup Language, genaamd HTML, is de meest elementaire taal voor de creatie van een website. Het gebruik van HTML, kunt u de basiselementen van een pagina, met inbegrip van de header en body, tabellen, alinea's en tekst. HTML is een tag-gebaseerde taal, welke elementen met behulp van tags ingesloten in minder dan (<) definieert en groter dan (>) symbolen.

CSS

Cascading Style Sheets kun je prima controle over de opmaak elementen in een website. Met behulp van CSS, kunt u complexe logica voor de opmaak van elementen op uw site, van de speciale achtergronden definiëren hoe de verschillende onderdelen met elkaar en de stroom te passen. U kunt de kleur en stijl van lettertypen te wijzigen, veranderen hoe hyperlinks werken en het formaat kogels. CSS werkt met HTML het definiëren en toepassing van klassen, die vervolgens kan worden verwezen in de HTML-pagina de stijl van de HTML-element toe te wijzen.

JavaScript

JavaScript is iets geavanceerder dan HTML en CSS. Het wordt gebruikt om actie binnen een website te maken, zoals wat er gebeurt als u klikt op de muis of blader op een plaatje. JavaScript wordt vaak gebruikt voor het invoeren van het controleren van zo goed presteren. Hierdoor kan de webdesigner aan de ingang in een vormgebied valideren voorafgaand aan het verzenden van de informatie naar de server.

ColdFusion en PHP

Zowel ColdFusion en PHP zijn Web development talen ontworpen om interactie met een database op de server te vergemakkelijken. Deze talen kan de ontwikkelaar om gegevens uit een database te halen en weer te geven op een site. Bovendien kunnen ze worden gebruikt bij te werken of gebruik nieuwe informatie in een database op basis van vorm inputs. Beide talen kan naadloos worden geïntegreerd met HTML, CSS en JavaScript om complexe websites te maken. Geen speciale software nodig is om de volgende talen te schrijven, maar elk vereist een verzoek om te worden geïnstalleerd om de taal en decoratie resultaten te interpreteren. Adobe ColdFusion applicatie is een commerciële toepassing, terwijl PHP is Open Source.

SQL

Structured Query Language is een hoofdzakelijk wordt gebruikt voor toegang tot gegevens in databases. Deze taal is nodig om de functionaliteit van ColdFusion of PHP te gebruiken op een website. Enkele veel voorkomende database-applicaties gebruikt met websites van Microsoft SQL Server, Oracle Sybase en MySQL databases. Van deze MySQL is de enige open source applicatie. Nogmaals, het schrijven van SQL heeft geen speciale software nodig, maar de databases moet op de servers van de website worden geplaatst.